Egy mondatban

"A humornak semmi köze a jókedvhez", avagy világnézet egy mondatban.

Friss topikok

  • Nevem senki.: Annyira nincs pénze a népnek, hogy folyton teli vannak a bevásárlóközpontok és nem csak fizetéskor... (2022.07.29. 22:32) Olcsó sör
  • idelle: @Nevem senki.: ne hisztizz. olvass, értelmezz. (2022.05.12. 20:13) Vajon miért?
  • Karácsony Gelgely: Vagy én hol tartanék. (2022.04.06. 14:11) Keményen dolgozó nagyember
  • Karácsony Gelgely: Nekünk at egy szerű szavek is gondot okoznak. hirtv.hu/ahirtvhirei/ismet-meggyult-a-baloldal-baja-... (2022.03.18. 12:06) Hyány
  • Itt a kezem nem disznófasz: @idelle: MKKP-s vagyok. (2022.03.10. 17:49) Segíts Katinak!

Fácse

Critical Miss

2012.09.05. 14:58 - idelle

Címkék: velocimancik

A hír: Elmarad az őszi Critical Mass.

Egy mondatban: Ha a felszabaduló időt a kedves kerékpáros kollégák a hatályos KRESZ tanulmányozására és elsajátítására fordítják – különös tekintettel a tilos jelzéssel, az egyirányú utcával vagy a gyalogátkelővel, stb. kapcsolatos szabályokra –, akkor megéri!

A bejegyzés trackback címe:

https://egymondatban.blog.hu/api/trackback/id/tr904756930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perillustris 2012.09.08. 23:28:36

Szerinted vannak, akik nem tudják, hogy piroson nem szabad átmenni? Na, akkor mi értelme volt ennek a posztnak?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.09. 11:42:59

@Perillustris: "Szerinted vannak, akik nem tudják, hogy piroson nem szabad átmenni?"

Szerinted vannak, akik annak ellenére mennek át a piroson, hogy tudják, nem lenne szabad átmenniük?

Perillustris 2012.09.09. 14:05:42

@idelle: Most tulajdonképpen egy viszontkérdésben pont ugyanazt állítod, amit én. Úgyhogy ez újfent értelmetlen.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.10. 09:58:37

@Perillustris: "a hatályos KRESZ tanulmányozására és elsajátítására fordítják".

nem véletlenül írtam bele az "elsajátítás"-t.

most próbáld újra értelmezni a posztot.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 15:35:21

@Perillustris: bocs, kicsit lassú a gépem, ezért az e-mailben rossz linkre kattintottam és véletlenül kimoderáltalak.

szóval ezt írtad:

Perillustris: @idelle: Az "elsajátítás" nem az "alkalmazás" szinonimája.

a válaszom: nézd, ez a blog arról szól, hogy megjelenik egy hír, én meg egy mondatban leírom, ami eszembe jut róla. a kerékpárosokról meg az jut eszembe, hogy autósként nap mint nap extra energiát jelent nekem, hogy a szabálytalan biciklisek ne sérüljenek/haljanak meg.

a blogodból látom, hogy kerékpárosként vagy érintett. én sok-sok évvel ezelőtt elég sokat bicikliztem, de nem emlékszem, hogy problémát jelentett volna megállni a piros lámpánál vagy tekerni még 50 métert, hogy ne az egyirányú utcában, szemben a forgalommal haladjak.
azt sem nagyon értem, hogy egy szabályon illetve a megszegésén mi magyarázni való van? a (budapesti) biciklisek egy számottevő része szarik a szabályokra, és még meg is próbálja magyarázni, hogy neki miért lehet szabályt szegni.

ezenkívül sem a humor(kodás), sem ez a blog nem egy magyarázó műfaj, úgyhogy ennél többet erről nem kívánok csevegni.

Perillustris 2012.09.11. 16:55:57

@idelle: Általában nem azt magyarázza senki, hogy neki miért lehet, hanem azt, hogy miért teszi. Ez úgy tűnhet, mintha felmentést keresne bárki is a szabályok alól, pedig nem. Amúgy én úgy fogalmaznék inkább, hogy a közlekedők számottevő része szarik a szabályokra. Miért lennének kivételek a bringások?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.09.11. 18:09:33

@Perillustris: érzem az apró eltérést a két dologban, de bevallom, számomra erőltetett a különbségtétel.

az emberi fajra már csak jellemző, hogy a szabályok áthágására elkezd indokokat gyártani - miért logikus a szabálytisztelet felrúgása az adott helyzetben vagy csak úgy általában a helyzettípust tekintve.

ez pedig mentegetőzés, akárhogy is nézzük.

az egyes "fegyvernemekben" utazók, azaz az egyes közlekedési eszközöket használók más-más szabálytalanságtípust követnek el.
ahogy a kerékpárosok leggyakoribb szabályszegése a piros lámpa figyelmen kívül hagyása és az egyirányú utcában fogalommal szemben közlekedés (ahol nem engedi tábla), úgy az autósok részéről a leggyakoribb a parkolási szabályok megszegése, a pirosra váltó lámpán történő áthaladás és a gyorshajtás.

nem mondom egyikre sem a másik ellenében, hogy ez vagy az rosszabb. ugyanakkor az argumentációval elég sok bajom van, mert az autós szabálytalankodók többnyire sumákok, míg a kerékpárosok közül jó néhányan fennhangon vállalják a szabálytalanságokat, pl. az internetes fórumokon.

máskülönben azt sem kedvelem, hogy ha beszélünk egy adott problémáról, akkor másokra hivatkozva próbáljuk bagatellizálni az adott dolgot.

márpedig, ha a kerékpárosok úgy általában "tudatosabbak" (pl. környezettudatosabbak) a többieknél, akkor az öntudatosság mellett például szabálytiszteletből is tudatosabbak lehetnének másoknál. szvsz.

[na tessék, csak tovább csevegtem... :-]


süti beállítások módosítása