Egy mondatban

"A humornak semmi köze a jókedvhez", avagy világnézet egy mondatban.

Friss topikok

  • Nevem senki.: Annyira nincs pénze a népnek, hogy folyton teli vannak a bevásárlóközpontok és nem csak fizetéskor... (2022.07.29. 22:32) Olcsó sör
  • idelle: @Nevem senki.: ne hisztizz. olvass, értelmezz. (2022.05.12. 20:13) Vajon miért?
  • Karácsony Gelgely: Vagy én hol tartanék. (2022.04.06. 14:11) Keményen dolgozó nagyember
  • Karácsony Gelgely: Nekünk at egy szerű szavek is gondot okoznak. hirtv.hu/ahirtvhirei/ismet-meggyult-a-baloldal-baja-... (2022.03.18. 12:06) Hyány
  • Itt a kezem nem disznófasz: @idelle: MKKP-s vagyok. (2022.03.10. 17:49) Segíts Katinak!

Fácse

Szóval nekünk szar lesz

2011.05.25. 22:40 - idelle

Címkék: köcsög simahazugság nyomorbán ekonómia

A hír: Orbán: A jóléti gazdaságnak vége.

Egy mondatban: Már akinek, ugye kedves Orbán Viktor...Simicska Lajos...Csányi Sándor...Pintér Sándor...Lázár János...Szijjártó Péter, valamint mindezek rokonai, barátai és üzletfelei.

A bejegyzés trackback címe:

https://egymondatban.blog.hu/api/trackback/id/tr192932999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jiszajah 2011.05.29. 12:42:19

Az elnyomók és elnyomottak - ne szépítsünk, ne pedikűrözzük a kilógó lólábakat, erről van szó - viszonyát a történelem során még ilyen egyenlőtlen szinten is a közösségi konszenzus, egyfajta íratlan társadalmi szerződés szabályozta. Feltéve persze ha nem egy külső elnyomó hatalom állt a háttérben.
Ma ilyen hatalom nincs. (Nem Bxl "jött belénk", hanem mi csatlakoztunk önként és dalolva.)
A konszenzus fenntartó ereje pedig, immár, csupán a tehetetlenségé. Mivel pedig a helyzet, a világé és a magyar közösségé is, előzmény nélküli, túl sok a kiszámíthatatlan elem ebben az egyenletben.
Nyilván ez motiválja tudatosan, de inkább tudattalanul a FIDESz "menekülés előre" taktikáját. Bátor nem is taktika ez, csupán a stratégia üvöltő hiányának az elpalástolására alkalmazott, szürkeállomány-független eszköz.
A nagy magyarkodás és 'nagymagyarkodás' közepette jellemző módon csupán egyetlen aprócska kérdés nem hangzott el - és ebben a kvázi-ellenzék is ludas, de nagyon - a kérdés, hogy mit értünk közösség alatt? Mert a "nemzeti" jelzőkkel - figyelmezzen, akinek szeme van látásra és füle a hallásra - mindig azokat a területeket igyekszik a Hatalom leápolni és eltakarni, ahol a közösség h-i-á-n-y-a jelenik meg, mint ama kéz a falon: "MENE, MENE, TEKEL, UFARSZIN"
Megmérettettek és könnyűnek találtattak sokak, és csak a szélcsendért fohászkodhatnak régi-új mutyikon edződött uraink és kísérletezhetnek - lézerblokkolókkal akár - feltartóztatni a vihart.

Az ország zúg, csak ez még nem hallatszik át a párnázott hivatali ajtókon...


süti beállítások módosítása