Egy mondatban

"A humornak semmi köze a jókedvhez", avagy világnézet egy mondatban.

Friss topikok

  • Nevem senki.: Annyira nincs pénze a népnek, hogy folyton teli vannak a bevásárlóközpontok és nem csak fizetéskor... (2022.07.29. 22:32) Olcsó sör
  • idelle: @Nevem senki.: ne hisztizz. olvass, értelmezz. (2022.05.12. 20:13) Vajon miért?
  • Karácsony Gelgely: Vagy én hol tartanék. (2022.04.06. 14:11) Keményen dolgozó nagyember
  • Karácsony Gelgely: Nekünk at egy szerű szavek is gondot okoznak. hirtv.hu/ahirtvhirei/ismet-meggyult-a-baloldal-baja-... (2022.03.18. 12:06) Hyány
  • Itt a kezem nem disznófasz: @idelle: MKKP-s vagyok. (2022.03.10. 17:49) Segíts Katinak!

Fácse

Szellemi manna – 2014.01.09.

2014.01.09. 16:30 - idelle

SzabóZ Rákay Philip történelmet ír című jegyzetének minden mondata aranyat ér, de hadd emeljem ki a legeslegsikerültebbeket:

"Rákay Philip a nemzeti együttműködés sikerembere, és erre nem csak az utal, hogy selyem nyaksállal hordja a polgári értelemben vett pinaszakállt, hanem, hogy fogalmunk sincs, hogy mégis miért olyan sikeres."

"Elsőre félelmetesen hangzik, hogy éppen Rákay Philip beszéljen nekünk a Kádár-rendszer végéről, de már a műsor címe is rejt két jó hírt: egyrészt úgy tűnik, hogy a szabadság még mindig fontos azért, hiszen bármennyire csábító, mégsem Nemzet Főtere ’89, vagy mondjuk Kussoljatok, majd a Közgép megnyeri utca ’89 lett a műsor címe."

"Pedig a Szabadság tér ’89 nem egy bonyolult formátum: tulajdonképpen egy talk show-nak álcázott történelmi műsor, vagyis pont olyan mintha a DTK-t néznénk, csak még unalmasabb."

"...az még belefér, hogy a Századvég szociológusa osztja az észt a Kádár-rendszer népesedési politikájáról, végül is még nem bűn, ha számlaképes egy szakember, és szereti a kormányt, de azért az már meglepő, hogy egy végzős egyetemi hallgatót kérdeznek meg a népi-urbánus vitáról."

"És mindezt állítólag nagyon látványosan tálalják, de ebből csak annyi látszik, hogy a komor stúdióban néha nem egyenesen a kamerába néz a műsorvezető, hanem messziről, szinte titokban mutatják a hátát, amint épp egy másik kamerába beszél. Mert ez ugye nagyon progresszív volt a kilencvenes években, amikor a magyar Vivát is gründolták."

"...csak sajnos a Szabadság tér ’89 nem erről szól. Hanem Rákay Philipről, aki mindenkinél jobban tudja, hogy mi a rendszerváltás, és nem is fél elmesélni nekünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://egymondatban.blog.hu/api/trackback/id/tr905749087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása