Egy mondatban

"A humornak semmi köze a jókedvhez", avagy világnézet egy mondatban.

Friss topikok

  • Nevem senki.: Annyira nincs pénze a népnek, hogy folyton teli vannak a bevásárlóközpontok és nem csak fizetéskor... (2022.07.29. 22:32) Olcsó sör
  • idelle: @Nevem senki.: ne hisztizz. olvass, értelmezz. (2022.05.12. 20:13) Vajon miért?
  • Karácsony Gelgely: Vagy én hol tartanék. (2022.04.06. 14:11) Keményen dolgozó nagyember
  • Karácsony Gelgely: Nekünk at egy szerű szavek is gondot okoznak. hirtv.hu/ahirtvhirei/ismet-meggyult-a-baloldal-baja-... (2022.03.18. 12:06) Hyány
  • Itt a kezem nem disznófasz: @idelle: MKKP-s vagyok. (2022.03.10. 17:49) Segíts Katinak!

Fácse

Csak ennyire vagytok sötétek

2010.12.15. 19:59 - idelle

Címkék: politika köcsög büntess jogrendetlenség nyomorbán nűnazélet

A hír: Betiltották a kukázást Józsefvárosban. (Aki megszegi a tilalmat, 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphat.)

Egy mondatban: Nem lesz könnyű, de megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy a politikus urak anyagi szintjén és szellemi nívóján is meg lehessen érteni; tehát: aki kukázásra szorul, annak valószínűleg az 50 forint - kb. három zsemle (zsemlét talán láttak már) ára - is napi problémát jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://egymondatban.blog.hu/api/trackback/id/tr872518235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mondanam akkor en 2010.12.15. 23:11:39

A 8ker IQ betyar polgarmestere ezzel a rendelettel egyszerre kierdemelte a napiszar,haviszar eviszar sot, az evtized szara cimeket, hiszen egy csapassal bebizonyitotta hogy erdemi munkat keptelen vegezni, de pokhendi,poffeszkedo, tudalekos seggkent kepes telefingani az orszagot.Ez tenyleg azt hiszi hogy a 8ker ehezo hajlektalanjai 50ezer forinttal a zsebukben mennek rohadt etelmaradekokat guberalni? Szoljon mar valaki a szuleinek hogy szippantsak vissza ezt a szart!

EG0 2010.12.16. 15:01:21

Attól függetlenül persze ezek az ápolt, jó illatú, kulturáltan viselkedő polgártársak néha nem pakolják vissza a szemetesbe azt a részt sem, amit nem tartanak meg maguknak.
Esetleg ha pocskondiázók kukájának a tartalma lenne félig az utcán minden nap, mert valaki áttúrta, akkor megváltozna a véleménye.

A bírságok célja az elrettentés, nem az, hogy még azzal együtt is megérje a szankcionált cselekedetet elkövetni. Lásd trafipaxok.

A szociális problémák felszámolásának nem az az útja, hogy engedjük a normák be nem tartását vagy a bűnözést.

Pl. ha valaki éhes, akkor adjunk neki enni (lásd ételosztások), és ne hagyjuk neki a kukázást.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.12.16. 15:32:56

@EG0: jaja.

miközben a magyar városi társadalom NAGYOBB része gond nélkül szemetel az utcán, eldobja nem csak a csikket és papírzsebkendőt, hanem gyakorlatilag bármit, ha kettőnél többet kellene lépnie egy szemetesig, és miközben például meg van sértve, ha rászól a polgártársa, hogy szedje fel a kutyája szarát, MÁS ember esetében mégis KURVÁRA pontosan tudja az illemet és a praktikumot, és a lehető legszilárdabb hajthatatlansággal KÖVETELI a felelősségre vonást.

másrészt: sajnálom, hogy te sem érted, de ha holnap a kormányellenes blogok minden bejegyzését egymillió forint büntetés terhelné, engem sem rettentene el. ugyanis, ha olyan mértékű a büntetés, hogy ESÉLYED sincs kifizetni, ráadásul vagyonod sincsen, ugyan, mi veszítenivalód lehet?

erre, eme egyszerű, egybites tény megértésének hiányára utalt a poszt, és a reakciódat tekintve is látható: NEM VÉLETLENÜL.

sajnos...

EG0 2010.12.16. 18:47:54

Természetesen a szemetelést és a kutyaszar fel nem szedését is hasonló nagyságrendben büntetném.
Veszítenivalód pedig akkor van igazán, amikor esélyed sincs megoldani. Pl. elvesztheted a szabadságodat és a jövődet.
Ok, a hajléktalanoknak ez nincs amúgy se..


süti beállítások módosítása