Egy mondatban

"A humornak semmi köze a jókedvhez", avagy világnézet egy mondatban.

Friss topikok

Fácse

Láncos kutya

2015.12.29. 18:19 - idelle

Címkék: nagyonmagyar állatfarm

A hír: Januártól tilos kutyát láncon tartani. (Magyarországon több tízezer kutya él láncon.)

Egy mondatban: Meg lassan egy egész nép.

A bejegyzés trackback címe:

http://egymondatban.blog.hu/api/trackback/id/tr508210632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jankove 2016.01.02. 00:32:21

Nagyon átgondolt törvény...
Aztán ha elcsatangol, valahol galibát, balesetet csinál, kinyírja a szomszéd tyúkállományát, netán extrém esetben megharap valakit, akkor persze tartsd érte a hátadat, és rögtön leverik érte a vesédet, börtönbe csoknak gondatlanság miatt. Felelős ebtartás, versus állatok jogai ugye. Én szeretem a kutyámat,mindent megkap amit állat megkaphat, de ha beledöglök sem tudok embert csinálni belőle, aki szép szóból megérti, hogy ne ásson alagutat kerítés alatt, és ne ugorja azt át, ha meglát egy szemrevaló tüzelő szukát az utcán. Nappal, amikor rajta tudom tartani a szememet szabadon szaladgálhat az udvaron, szilvszeteri petárdázásnál, fagyokban beengedem a házba, (bár 10 centi vastag falú szigetelt, bélelt profi kutyaháza van) Éjszakára viszont eddig mindig megkötöttem, igen láncra, (12méteres hogy tudjon mozogni, dolgát végezni) hogy elkerüljem a fentieket. Most eldönthetem, hogy állatkínzó köztörvényes bűnöző leszek, vagy leszarom elszökik-e, és leszek gondatlan ebtartó. Külön örülök annak, hogy az éhező gyerekek, házukból kiebrudalt, eladósodott családok országában a kutyák láncontartása legfontosabb kérdés.

Félreértések elkerülése végett, én is elítélem azokat a kutyatartókat, akik ebeiket, haszonállatként fél méteres láncon tartják, és ánblokk leszarják azt, hogy egy érző lényről van szó, akinek igényei vannak. De az sem pálya, hogy összemossuk a felelős kutyatartást, az állatkínzással. Megint egy jól kidolgozott rendelet, olyan jó magyaros. Egy újabb szabály, amit nem lehet betartani, és betartatni, de örüljünk neki hogy van, és emberek tízezreiből csinál egyik napról a másikra bűnözöt.